Hoe krijg je meer weerstand?

Om zo goed mogelijk bestand te zijn tegen het Corona virus is het van belang om je weerstand zo optimaal mogelijk te houden. Als je eigen weerstand sterk is, is de kans dat je besmet wordt kleiner en/of zul je minder ernstig ziek worden. Maar hoe krijg je meer weerstand?

Naast goede voeding (zie mijn vorige blog) speelt ook onze ademhaling een grote rol in het opbouwen van energie.

Energie

Iedereen krijgt bij de geboorte van zijn ouders een bepaalde dosis basisenergie mee, je natuurlijke erfenis. Je hebt geluk als je geboren bent met een sterke energie. Je kunt er niets aan veranderen, de kaarten zijn geschut. Althans, voor dat deel…

Naast deze basisenergie wordt je levensenergie tevens gevormd door voeding en lucht. En hier heb je wel invloed op! Je kunt het vergelijken met een motor, die heeft ook brandstof en lucht nodig om goed te draaien. Daarom is naast gezonde voeding ook het gezond houden van je longfunctie van belang voor je weerstand. Qigong kan daarbij helpen.

Qigong

Qigong is, net als oa acupunctuur, een onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde. QiGong is een dynamische bewegingsleer. Bij Qigong worden ademhaling en beweging van borst en buik gebruikt voor opbouw en verdeling van de energie door het lichaam. Maag-, milt-, en longfuncties worden versterkt. Het wordt ook wel dynamisch mediteren genoemd. Qigong helpt om je lichamelijke en geestelijke gezondheid in balans te houden en te versterken. Door de rust en ontspanning die ervaren wordt tijdens en na het oefenen is Qigong ook stress verlagend. Je zult je onder allerlei omstandigheden meer in je kracht voelen staan. Je weerstand wordt sterker, en dat is de beste preventie tegen ziek worden!

Tip: Bekijk deze oefening (5min) eerst voordat jezelf aan de slag gaat met oefenen, zodat je weet wanneer je moet in- of uitademen. Adem wat dieper dan normaal. Ik heb slechts één oefening geselecteerd uit het grote aanbod van Qigong oefeningen die er op Youtube te vinden zijn, maar dit lijkt me een goede start en thuis makkelijk uitvoerbaar.

Het volgen van deze oefening is geen garantie om geen Corona te krijgen, maar helpt wel om je lichaam beter voor te bereiden op een eventuele aanval.

Ik wens je een hele goede gezondheid, en veel plezier met oefenen !

https://www.youtube.com/watch?v=4LpVLVr8dYE#action=share