Madelèn Vernooij

Over mij

Reeds 20 jaar werk ik met veel plezier in mijn praktijk voor acupunctuur. Naast acupuncturist ben ik ook opgeleid als fysiotherapeut en gezondheidswetenschapper, èn ben ik moeder van 3 zonen.

Als fysiotherapeut heb ik 12 jaar gewerkt in Duitsland en Nederland. Steeds vaker kwam bij mij de vraag op waarom mensen bepaalde klachten hadden en of er een mogelijke relatie was tussen de lichamelijke klachten en het geestelijk welzijn van die persoon.

De holistische denkwijze in acupunctuur en de Chinese geneeswijzen, waarbij niet alleen gekeken wordt naar de klachten maar juist naar de complete persoon achter deze klachten, spreekt mij bijzonder aan. Behalve het werken met naalden komen ook andere aspecten aan bod welke invloed kunnen hebben op het welbevinden, zoals voeding, beweging, leefstijl en werk. Deze complete- en persoonsgerichte aanpak maakt het werken met acupunctuur zeer interessant, voor u en voor mij.

Naast het werk in mijn eigen praktijk ben ik ook docent acupunctuur aan de academie Total Health. Daarvoor was ik projectleider van wetenschappelijk onderzoek ‘MAPPHS’: ‘Measuring impact of Acupuncture treatment on Pain Patients’ Health Status‘. MAPPHS heeft de invloed van acupunctuur op de gezondheidsstatus van mensen met pijnklachten bestudeerd. En 15 jaar lang ben ik ook vrijwilliger geweest bij de afdeling communicatie en wetenschap van de NVA.

Opleidingen

Iedere NVA-acupuncturist heeft bijscholingsverplichting. Ik heb me in de afgelopen 20 jaar extra geschoold in Pijnklachten volgens  de ‘Dr. Tan’s Balans Methode’ (zoals spier/gewrichtsklachten, sportblessures, maar ook hoofdpijn of interne pijnklachten).

Daarnaast heb ik extra scholing gehad op het gebied van Immuniteitsproblemen, Hooikoorts, Stress/emotioneel-gerelateerde klachten, Vruchtbaarheidsproblemen, Menstruatie– en/of Overgangsklachten en Maag/Darm klachten.

Masterstudie ‘Health Education and Promotion’, Faculteit gezondheidswetenschappen, Universiteit van Maastricht.

Acupunctuur, ‘Anglo-Dutch Institute for Oriental Medicine’ te Overveen.

Fysiotherapie, Academie ‘Thim van der Laan’ te Utrecht

HAVO, St. Bonifatiuscollege te Utrecht