Sommige mensen die besmet zijn met het COVID-19-virus ervaren of ontwikkelen aanhoudende lichamelijke en/of mentale klachten en symptomen. Er is nog niet veel bekend over Long COVID. Mede omdat de klachten bij iedereen verschillend zijn is het moeilijk om een passend behandelplan te maken. De kracht van acupunctuur bij Long COVID is juist het behandelen van jouw unieke energie (dis)balans. We gaan samen zoeken naar waar je nu echt last van hebt. We zoeken naar welk onderliggend energiepatroon uit balans is, en hoe acupunctuur deze balans weer kan herstellen.

Wat zijn de symptomen van long COVID?

We spreken van Long COVID als er symptomen zijn die lang na de corona besmetting aanhouden, en welk niet door een andere oorzaak te verklaren zijn. De symptomen variëren van persoon tot persoon. Ze kunnen van lichamelijke maar ook van mentale aard zijn. Symptomen zijn bijvoorbeeld:

  • Ernstige vermoeidheid
  • Geheugen en concentratie stoornissen
  • Gewrichtspijn
  • Veranderingen in smaak en geur
  • Kortademigheid, pijn op de borst of een beklemd gevoel
  • Gejaagd gevoel, hartkloppingen
  • Misselijk en slap gevoel
Wat kan acupunctuur voor jou betekenen?

Acupunctuur behandelt tegelijkertijd zowel lichamelijke als emotionele klachten. Afhankelijk van jouw klachtenpatroon zal er een persoonlijk behandelplan worden opgesteld, waarmee een behandeling met acupunctuur kan worden opgestart. Acupunctuur herstelt de energiebalans waardoor er meer rust in het lichaam komt. Tevens wordt het immuunsysteem aangesterkt. De vermoeidheid neemt af, pijn wordt minder, concentratie neemt toe, angst wordt milder en slaap wordt rustiger. Kortom; Acupunctuur brengt je weer in balans! Beter in balans betekent dat je je weer beter in je vel voelt, en dat het leven weer een stukje aangenamer voor je wordt. Wil jij weten of acupunctuur ook voor jou iets kan bijdragen? Neem vrijblijvend contact op.