Chemotherapie

Acupunctuur helpt tegen de bijwerkingen die optreden als gevolg van chemotherapie. Dit concluderen Amerikaanse onderzoekers na een herziening van elf artikelen. Ondanks medicijnen die gegeven werden tegen misselijkheid en braken heeft een deel van de kankerpatiënten hier toch veel last van. Bovendien verergert spanning de symptomen die met kanker gepaard gaan zoals gewichtsverlies en verzwakking.

Bijwerkingen van chemotherapie
Misselijkheid, braken, veranderde eetlust, brandend maagzuur, vermoeidheid, angsten, neerslachtigheid, tintelingen en doofheid in de handen en voeten, opvliegers en nachtzweet, verminderd concentratievermogen, slapeloosheid, droge huid, droge ogen, droge mond, haarverlies, brokkelende nagels, en vooral een gevoel van algehele malaise.

Acupunctuur

Acupunctuur kan deze bijwerkingen helpen verminderen en het energieniveau weer herstellen. Het beste is om al voor het begin van de chemotherapiebehandeling te starten met acupunctuur, zodat de bijwerkingen zoveel mogelijk beperkt blijven, de weerstand beter blijft en de herstelperiode na de kuur verkort word.

Sinds kort wordt er in het Rijnstate Oncologisch Centrum advies gegeven over mogelijke behandelopties die de bijwerkingen van chemotherapie kunnen helpen verminderen, waaronder ook acupunctuur! Zie ook https://www.arnhemsekoerier.nl/nieuws/algemeen/519818/rijnstate-geeft-kankerpatienten-advies-over-aanvullende-zorg-

Wil je ook geholpen worden voor de bijwerkingen van chemotherapie? Neem vrijblijvend contact op.