Burn-out

Mensen die met een burn-out voor het eerst bij acupunctuur komen, voelen zich letterlijk opgebrand.  Alle reserves zijn verbruikt. Dit totale gebrek aan energie heeft vele gevolgen, zowel lichamelijk als geestelijk. De meest ingrijpende daarvan is misschien wel dat mensen met een burn-out niet meer weten hoe ze van het leven moeten genieten. Ze kunnen niet meer tot rust komen en zijn al lange tijd alleen maar aan het overleven.

Symptomen

Het belangrijkste symptoom van burn-out is oververmoeidheid. Bovendien hebben veel mensen met een burn-out een negatief zelfbeeld. Verder kan er sprake zijn van hoofdpijn, duizeligheid, slapeloosheid, misselijkheid, prikkelbaarheid, nervositeit, maag- en darmproblemen, hyperventilatie, menstruatie- en potentiestoornissen, verhoogde bloeddruk, verhoogd cholesterolgehalte en/of huidproblemen.

Wat kan acupunctuur voor u betekenen?

Omdat er bij burn-out duidelijk sprake is van een gebrek aan energie, is de acupunctuurbehandeling allereerst gericht op het herstellen van de energiebalans in uw lichaam. De spanning in uw lichaam wordt minder en uw geest wordt rustiger. Daarnaast worden met de behandeling ook de specifieke klachten aangepakt die u ervaart. Hoeveel behandelingen nodig zijn, is afhankelijk van de aard en de ernst van uw klachten.