Cosmetische Acupunctuur

Botox heeft in de Verenigde Staten een concurrent gekregen. Steeds meer Amerikanen kiezen ervoor om via acupunctuur de rimpels in hun gezicht op te lappen, meldt persbureau Reuters. Beroemdheden zoals Madonna en Cher laten zich wekelijks behandelen met naalden in enkels, knieën, armen en het gezicht om een strakkere huid te krijgen.

Acupunctuur

De behandeling bestaat uit twee delen. Zowel het gezicht als de hele mens word behandeld. Cosmetische acupunctuur wordt aangeprezen als een natuurlijke facelift. Een behandeling stimuleert de productie van collageen, remt het verouderingsproces en brengt de bloedcirculatie weer op gang, waardoor de huid gaat stralen.

De oude Chinezen spraken van de Shen die zich in het gezicht manifesteert, wat wij een mooie uitstraling noemen. Daarvoor moet het gehele lichaam goed in balans zijn. De Chinezen kennen de verdeling tussen lichaam en ziel niet. Voor hen zijn het lichaam, de emoties en de gedachten allemaal manifestaties van een geheel. Bij cosmetische acupunctuur is het niet het belangrijkste om geïsoleerd rimpels minder te willen laten worden, maar om in balans te komen. Die balans is dan afleesbaar in hoe iemand eruit ziet.

Extra

Onderdelen van de cosmetische acupunctuur zijn ook gezichtsmassage, dermaroller, moxa en voeding- en bewegings-voorschriften. Cosmetische acupunctuur werkt niet als een geïsoleerde beauty behandeling, maar geeft een kans om weer helemaal lekker in je vel te komen.