Blaasklachten en acupunctuur?

Blaasklachten

Blaasklachten komen vaak voor, veelal bij vrouwen, maar ook bij mannen. In het dagelijkse leven kunnen ze voor veel ongemak zorgen. Veel mensen denken dat dit erbij hoort. Omdat ze ouder worden of een bevalling achter de rug hebt accepteren ze het, en blijven worstelen met de klachten. Maar dat hoeft niet, want het is bekend dat acupunctuur kan helpen bij blaasklachten!

Klachten

Een blaasontsteking, een drukkend gevoel in de onderbuik, een voortdurende aandrang om te plassen of pijn tijdens het plassen. Dit zijn veel voorkomende klachten waarmee mensen bij mij in de praktijk komen. Maar ook inspannings- of stress incontinentie, een overactieve blaas of urineverlies bij lachen of niezen komen regelmatig langs.

Acupunctuur kan helpen!

Acupunctuur herstelt de energiebalans in het lichaam. De urinewegen gaan weer normaal functioneren.  Ik begeleid regelmatig mensen die last hebben van blaasklachten. Naast het gebruik van de naalden wordt er, op een holistische manier naar je gekeken. Dat wil zeggen dat we ook kijken naar het ontstaan van de klachten. Na een paar behandelingen al zul je merken dat de aandrang minder wordt, je minder vaak naar het toilet gaat, en je urine beter kan worden opgehouden. Mensen voelen zich echt opgelucht, en kunnen er weer ontspannen op uit gaan. Daarnaast werkt acupunctuur ook preventief, waardoor klachten minder snel terugkomen. Het versterkt de algemene weerstand waardoor bacteriën minder kans krijgen het lichaam binnen te dringen. Er is geen of minder antibiotica nodig. Het grote voordeel van acupunctuur is het geen bijwerkingen heeft.  Wil je ook geholpen worden bij je blaasklachten. Maak dan vrijblijvend een afspraak.