Luchtwegproblemen

Luchtwegproblemen zijn ingrijpend. Als de ademhaling hapert of moeizaam gaat, kan dat beangstigend zijn. Zowel als het gaat om een ernstige vorm van astma als ook bij een tijdelijk probleem als hyperventilatie. De ademhaling is onze bron van leven. Een vrije, ontspannen ademhaling zorgt ervoor dat we ons goed en gezond voelen. 

De luchtwegen
De meest bekende vormen van luchtwegproblemen zijn astma, chronische bronchitis en longemfyseem. Deze aandoeningen worden vaak door elkaar gehaald. Dat is niet raar want de ziektebeelden overlappen elkaar gedeeltelijk. Wat deze aandoeningen gemeen hebben, is dat de adem niet vrij kan stromen. Bij astma kan dit veroorzaakt worden door bijvoorbeeld een allergische reactie op prikkels van buiten, zoals stof, pollen, haren van huisdieren of bepaalde voedingsmiddelen. Bij chronische bronchitis en longemfyseem zijn vaak langdurige blootstelling aan schadelijke stoffen, zoals tabaksrook, het probleem. Andere veelvoorkomende maar wat mildere vormen van ademhalingsproblemen zijn hyperventilatie, kortademigheid en apneu (korte ademstilstand).

Wat kan acupunctuur doen?
De luchtwegen zijn een belangrijk onderdeel van ons afweersysteem. Het afweersysteem is het verdedigingsmechanisme van ons lichaam. Als ons afweersysteem niet goed werkt, worden we gevoeliger voor ziekten. Een acupunctuurbehandeling bij luchtwegproblemen versterkt het afweersysteem, zorgt voor ontspanning in de luchtwegen en de borstkas en vermindert de slijmproductie. De ademhaling wordt rustiger en dieper. Uw klachten nemen aanzienlijk af of verdwijnen helemaal. Het dagelijkse leven wordt weer een stuk aangenamer. Het grote voordeel van acupunctuur is dat het geen bijwerkingen heeft.

Wil je ook geholpen worden bij je luchtwegproblemen. Maak dan vrijblijvend een afspraak.