Waarom ik het gebruik van gember voor veel klachten aanraad?

Naast de naalden komen veel andere aspecten, zoals o.a. voedingsadvies ook aan bod bij een acupunctuurbehandeling in mijn praktijk. Het is geen geheim dat fruit, groenten en andere natuurlijke voeding goed voor je gezondheid is. Een van de middeltjes die ik bij veel verschillende klachten adviseer is gember. Je kunt het drinken als thee, of je kunt verse gember raspen en gewoon op je gerecht in de pan strooien. Maar op welke manier je het ook inneemt, je zult zeker van de positieve effecten op je gezondheid genieten.

Artrose

Gember heeft ontstekingsremmende eigenschappen en kan daardoor gewrichtspijn en zwellingen verlichten die met artrose gepaard gaat.

Weerstand

In combinatie met ui en knoflook wordt het wel de natuurlijke antibiotica genoemd, en is dus effectief bij een dreigende verkoudheid.

Helderheid

Als je weet dat ontstekingen bijdragen tot ziektes als Alzheimer klinkt het toevoegen van gember aan je dieet alvast goed. Als je brein regelmatig wat wazig is, grijp dan naar gember in plaats van cafeïne voor een beetje meer helderheid in je hoofd.

Maagklachten

Naast het positieve effect op Alzheimer, weerstand en artrose kan gember ook helpen bij meer alledaagse problemen zoals maagklachten. Als je last hebt van misselijkheid, in het bijzonder vrouwen die in verwachting zijn, kan een hete gemberthee wonderen doen.

Kortom genoeg redenen om gember voortaan standaard op je boodschappenlijst te zetten.