Tennisarm

De tennisarm en de muisarm zijn de meest bekende voorbeelden van RSI. Maar iedereen die voor werk, sport of hobby de armen, handen of vingers langdurig op dezelfde manier beweegt, kan RSI krijgen. Denk daarbij aan mensen die achter de kassa zitten of aan de lopende band werken. Of aan mensen die lang in dezelfde houding moeten staan, zoals kappers en mensen die in de bouw werken.

RSI/CANS

RSI staat voor Repetitive Strain Injury. CANS voor Klachten (Complaints) aan Arm Nek en/of Schouders. Hiermee worden klachten bedoeld die ontstaan doordat we steeds dezelfde beweging maken. De klachten zorgen voor veel ongemak en kunnen de bewegingsvrijheid behoorlijk beperken. Ze kunnen ook leiden tot ernstiger klachten als ontstekingen en chronische pijn.

<h4>Wat kunt u doen?</h4>

Om RSI te voorkomen, kunt u een aantal dingen doen. U kunt vaker rustpauzes nemen, meer bewegen tijdens de werkzaamheden of uw werkomstandigheden verbeteren. Helaas gaan veel mensen, ondanks beginnende klachten als spiervermoeidheid, kramp of een verdoofd gevoel, gewoon door met hun werkzaamheden, zonder iets te veranderen. Zo verergeren de klachten en wordt het uiteindelijk RSI.

Wat kan acupunctuur doen?

Met acupunctuur wordt de energie blokkade in het lichaam opgeheven en de doorbloeding gestimuleerd. Hierdoor worden de spieren, pezen en gewrichten gevoed waardoor ze weer soepel gaan functioneren. Daarnaast verhoogt een acupunctuurbehandeling uw algehele weerstand waardoor de heftigheid van de klachten meteen al afneemt. Hoeveel behandelingen nodig zijn, is afhankelijk van de aard en ernst van uw klachten.