Madelèn Vernooij

Over mij

Ik ben Madelèn. Ik ben acupuncturist/fysiotherapeut, docent acupunctuur, èn moeder van 3 zonen.

Al meer dan 20 jaar werk ik met veel plezier in mijn acupunctuurpraktijk. Ik ben acupunctuur gaan studeren toen ik me in mijn werk als fysiotherapeut steeds vaker ging afvragen waaróm mensen klachten hadden. Was er mogelijk een relatie met hun geestelijk welzijn? Of met hun leefstijl? Hun voeding?

Deze holistische manier van kijken en de puzzel waarvoor ik bij patienten kom te staan, maakt mijn werk als acupuncturist iedere dag weer interessant. Ieder mens en iedere klacht is immers uniek. 

Ik werk natuurlijk met acupunctuurnaalden. Maar samen gaan wij werken aan aspecten die invloed kunnen hebben op jouw welbevinden. Denk aan aanpassingen in voeding, beweging, leefstijl en werkhouding. Het wordt een  complete- en persoonsgerichte aanpak. Lijkt het je interessant om eens te kijken wat acupunctuur voor jou kan doen? Maak dan gerust een afspraak

Naast mijn acupunctuurpraktijk ben ik ook docent acupunctuur aan de ‘Total Health Academy’.

15 jaar lang ben ik vrijwilliger geweest bij de afdeling communicatie en wetenschap van de beroepsverening NVA.

Daarvoor was ik projectleider van wetenschappelijk onderzoek ‘MAPPHS’. MAPPHS heeft de invloed van acupunctuur op de gezondheidsstatus van mensen met pijnklachten bestudeerd. 

Opleidingen

Iedere NVA-acupuncturist heeft bijscholingsverplichting. Ik heb in de afgelopen 20 jaar veel bijscholingen gedaan (en nog) in onder andere; Immuniteitsproblemen, Hooikoorts, Stress/emotioneel-gerelateerde klachten, Vruchtbaarheidsproblemen, Menstruatie– en/of Overgangsklachten en Maag/Darm klachten. Ook heb ik extra opleiding gevolgd voor pijnklachten volgens de ‘Dr. Tan’s Balans Methode’ (zoals spier/gewrichtsklachten, sportblessures, maar ook hoofdpijn of interne pijnklachten).

 

Masterstudie ‘Health Education and Promotion’, Faculteit gezondheidswetenschappen, Universiteit van Maastricht.

Acupunctuur, ‘Anglo-Dutch Institute for Oriental Medicine’ te Overveen.

Fysiotherapie, Academie ‘Thim van der Laan’ te Utrecht

HAVO, St. Bonifatiuscollege te Utrecht