Hooikoorts

Niesbuien, geïrriteerde ogen, benauwdheid en een lamlendig gevoel? Als u deze klachten herkent, dan is de kans groot dat u hooikoorts heeft. Hooikoorts en acupunctuur blijken volgens wetenschappelijk onderzoek een effectieve combinatie; daarom is zowel bij acute hooikoortsaanvallen als ook ter preventie van hooikoorts acupunctuur een goede optie.

Wat is hooikoorts?

Hooikoorts is een overgevoeligheidsreactie van het lichaam op stuifmeelkorrels (pollen). In het voorjaar zit de buitenlucht vol stuifmeelkorrels omdat alle bomen en planten dan bloeien en zich voortplanten. 

Uw afweermechanisme

Stuifmeelkorrels zijn op zichzelf niet schadelijk. Maar bij hooikoorts beschouwt uw lichaam de stuifmeelkorrels wel als schadelijke indringers.  Om de stuifmeelkorrels te bestrijden, maakt het lichaam de stof histamine aan. Deze histamine veroorzaakt de ziekteverschijnselen bij hooikoorts.

Acupunctuur bij hooikoorts

Door acupunctuur wordt de histamine overprikkeling verminderd, het lichaam wordt in balans gebracht, waardoor uw weerstand wordt versterkt. Meestal zijn na zes behandelingen de klachten aanzienlijk verminderd of zelfs geheel verdwenen. Nog beter is het om preventief met acupunctuur te starten voordat het hooikoortsseizoen begint.